Visuotinis asociacijos narių susirinkimas: nauja funkcinių gėrimų kategorija, buteliukai su pritvirtintais kamšteliais ir industrijai aktualūs teisėkūros klausimai

Spalio 19 d. asociacija „Lietuvos gėrimai“ surengė visuotinį narių susirinkimą, kuris šį kartą vyko asociacijos narių „Coca-Cola HBC Lietuva“ biure. Į šį susitikimą susirinko gausus narių būrys, kurie ne tik dalijosi industrijos aktualijomis, tačiau į savo ratą priėmė ir naują narį.

Naujas asociacijos narys - UAB „Idrinq“

Antrąjį kartą šiais metais suorganizuotas asociacijos „Lietuvos gėrimai“ visuotinis susirinkimas vyko gyvai. Jame prisistatė UAB „Idrinq“ vadovė Jurga Turūtė, kuri daugiau papasakojo apie šį unikalų funkcinį gėrimą. „IdrinQ“ pagrindinė savybė yra ta, jog jis ypatingu būdu maitina žmogaus nervų ląsteles ir raumeninius audinius. Tai vienintelis pasaulyje gėrimas, savo sudėtyje turintis alpha-lipo rūgšties, L-arginino ir B grupės vitaminų kompleksą, tad dėl šios unikalios sudėties jis veikia stimuliuojančiai ir skatina žmogaus produktyvumą“, - teigė UAB „Idrinq“ atstovė.

Asociacijos nariai turėjo progą ne tik padegustuoti minėtąjį gėrimą, tačiau užduoti įvairių klausimų bei pasidalinti patarimais ir įžvalgomis. Naujųjų narių prisistatymas buvo palydėtas balsavimu ir priėmimu į asociacijos gretas.

„Coca-Cola HBC Lietuva“ pristatė - naujus buteliukus, su pritvirtintais kamšteliais

Vėliau „Coca-Cola HBC Lietuva“ Korporacijos reikalų ir tvarumo vadovė Inga Lungė pristatė kompanijos „ESG 2022“ ataskaitą, akcentuodama realius įmonės nuveiktus darbus siekiant išsikeltų tvarumo tikslų. „Tvarumas integruotas į visus mūsų verslo aspektus. Jis yra fundamentalus pagrindas mūsų verslo strategijai, kuria siekiame kurti vertę ir dalintis ja su suinteresuotomis šalimis. Tvarumas nusako, kaip mes vykdome savo veiklas ir vystome ryšius“, - sakė I. Lungė. Pristatymo metu ji taip pat paminėjo, kad „Coca-Cola“ buteliai ir skardinės Lietuvoje yra 100 % perdirbamos. Nuo 2001 m. plastikinių pakuočių svoris sumažintas daugiau nei 45 %. Pastaraisiais metais sumažėjo ir stiklinių butelių bei 330 ml talpos skardinių svoris, todėl dabar jos yra 10 % lengvesnės. Į pakuotes įmonė žiūri kompleksiškai, todėl dangtelių svorį per pastaruosius 13 metų sumažino net 31 %. „Mums labai svarbu mažinti į aplinką patenkančio plastiko kiekį ir pakartotinai jį naudoti. Lietuvoje 2022 m. net 91 % mūsų pakuočių buvo perdirbta. Kad pakuočių surinkimas ir perdirbimas būtų dar efektyvesnis, likus metams iki Europos Sąjungos vienkartinių plastikų reglamente nustatyto termino, pradėjome diegti naujus prie butelių kamštelių tvirtinamus priedus“, - pabrėžė I. Lungė. Čia pat visi susirinkusieji galėjo apžiūrėti „Coca-Cola Tvarumo ekspoziciją“, kurioje eksponuoti ne tik minėti prie buteliukų tvirtinami kamšteliai, bet ir „KeelClip“ technologija, nauja patobulinta transportavimo plėvelė, išploninti buteliukų ir preformų pavyzdžiai bei kt.

Gėrimų industrijai aktualūs teisėkūros klausimai

Renginio pabaigoje asociacijos direktorė Gintė Levišauskaitė pristatė gėrimų industrijai svarbias teisėkūros aktualijas, tarp kurių, priimtas mokestis už aplinkos teršimą kombinuotų, plastikinių, PET pakuočių atliekomis už tą pripildytų kombinuotų, plastikinių, PET pakuočių kiekį, kuris buvo neperdirbtas. Taip pat G. Levišauskaitė trumpai aptarė įstatymo projektą dėl draudimo neatlygintinai dalinti vienkartines plastikines pakuotes viešojo maitinimo įstaigose ir kokias pasekmes tai gali turėti asociacijos nariams. Galiausiai trumpai buvo aptartas Europos Komisijoje šiuo metu nagrinėjamas „Pakuočių ir pakuočių atliekų reglamentas“. Asociacijos nariai turėjo ne vieną pastebėjimą ir klausimą dėl šio reglamento ir kitų teisėkūros klausimų, tad vyko produktyvi diskusija.